Behandelingen

Medical taping

Bij Fysio in Motion wordt Medical Taping toegepast door ervaren fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze behandeling.

Medical Taping is een innovatieve behandeling die kan worden gebruikt om verschillende soorten fysieke klachten te verlichten. Bij Fysio in Motion kunnen patiënten deze behandeling ondergaan, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale tape om spieren te ondersteunen, pijn te verminderen en bewegingsvrijheid te vergroten.

De tape die gebruikt wordt bij Medical Taping is gemaakt van elastisch materiaal en kan worden aangebracht op de huid van de patiënt zonder deze te irriteren. Door de elasticiteit van de tape wordt er een constante druk uitgeoefend op de spieren, wat ervoor zorgt dat de bloedcirculatie wordt verbeterd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Dit kan leiden tot vermindering van pijn en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Medical Taping kan worden toegepast bij verschillende soorten klachten, waaronder spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en rugpijn. Ook kan het worden gebruikt om de spieren te ondersteunen bij het herstellen na een blessure of operatie. De behandeling kan worden toegepast op alle leeftijden en bij zowel sporters als niet-sporters.

Medical Taping wordt binnen de praktijk toegepast bij o.a.

Tenniselleboog
Instabiliteitsklachten van de enkel-knie-pols-schouder
Lage rugklachten
Schouderklachten
Nekklachten
Zweepslag

De tape kan op verschillende manieren worden toegepast op het lichaam:

Ter ondersteuning van een spier of gewricht
Detoniseren van hypertone (overbelaste) spieren
Stimuleren van de lymfen en daarmee het helpen afvoeren van oedeem (vocht)
Houdingscorrectie