Behandelingen

Het Mulligan Concept

Het Mulligan Concept wordt bij Fysio in Motion geïntegreerd in de fysiotherapie behandelingen.

Het Mulligan-concept is een fysiotherapeutische techniek die gebruikt wordt om pijn en bewegingsbeperkingen te verminderen. Het concept is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan. Hij heeft een methode ontwikkeld om gewrichten te mobiliseren en te stabiliseren zonder pijnlijke manipulaties. Het Mulligan concept kenmerkt zich door een veilige en effectieve manier van mobiliseren waarbij voorop staat dat dit 100% pijnvrij is.

Het is een methode die door een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt en gaat hypothetisch uit van een zogenaamd sporingsprobleem in een gewricht. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Het Mulligan-concept is geschikt voor een breed scala aan klachten, waaronder nek-, rug-, knie-, schouder- en enkelklachten. De technieken zijn zacht en pijnvrij en worden meestal toegepast in combinatie met andere behandelingen, zoals oefeningen en stretching. De behandeling kan ook worden gebruikt als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure of operatie.

Een van de voordelen van het Mulligan-concept is dat het snel resultaten kan opleveren. Veel patiënten ervaren al na de eerste behandeling een vermindering van de pijn en een verbetering van de mobiliteit. Bovendien zijn de technieken veilig en effectief, en hebben ze weinig bijwerkingen.

Meer weten over ander behandelingen? Bekijk alle behandelingen hier.

Waar is het Mulligan concept goed voor?

Zacht en pijnvrij: De technieken zijn zacht en pijnvrij, wat betekent dat ze voor de meeste patiënten goed te verdragen zijn.
Snel resultaat: Patiënten ervaren vaak al na de eerste behandeling een vermindering van pijn en een verbetering van de mobiliteit.
Veilig en effectief: De technieken zijn veilig en effectief en hebben weinig bijwerkingen.
Breed toepasbaar: Het Mulligan-concept kan worden gebruikt voor een breed scala aan klachten, waaronder nek-, rug-, knie-, schouder- en enkelklachten.
Onderdeel van revalidatieprogramma: De technieken kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure of operatie.
Populair en wereldwijd gebruikt: Het Mulligan-concept wordt steeds populairder onder fysiotherapeuten en andere gezondheidswerkers over de hele wereld.