Behandelingen

Carpaal Tunnel Syndroom

80% kans op genezing zonder operatie!

Het carpaal tunnel syndroom is een zenuwbeknelling in de pols die veelvuldig voorkomt. CTS kent een aantal zeer vervelende symptomen zoals pijn, stijfheid en gevoelloosheid. Maar ook krachtverlies, tintelende en branderige vingers zijn klachten die kunnen duiden op het carpaal tunnel syndroom. De hevigheid van de klachten leidt vaak tot slapeloosheid. Het carpaal tunnel syndroom ontstaat doordat de zenuw beknelt raakt door het plotseling buigen van het gewricht, of door overbelasting bij werkzaamheden.

Wij hebben een unieke methode voor een goede en effectieve behandeling van CTS. Als enige praktijk in Almere en Lelystad behandelen wij CTS patiënten met het Phystrac Tractieapparaat. Na slechts 12 tot 14 behandelingen is 80% van onze patiënten blijvend klachtenvrij. Een operatie is dus niet altijd nodig. De behandeling kan ook succesvol worden ingezet als u al aan CTS geopereerd bent, maar de klachten niet verdwenen zijn. Herkent u zich een van de genoemde symptomen? Neemt u dan snel contact met ons op voor meer informatie over deze unieke CTS behandelmethode!

Laat u behandelen bij Fysio in Motion

80% kans op genezing zonder operatie!
Speciale behandeling met het Phystrac tractieapparaat
Vermindert inklemming
Ook behandelbaar na operatie

Speciale behandeling door het Phystrac apparaat

De Phystrac is een mechanisch werkend tractieapparaat. Het apparaat geeft via een band om de pols, tractie aan de onderarm.
De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden.
De tractie aan de onderarm wordt gegeven via de band om de pols, die bevestigd is aan een aandrijf- mechanisme.
Dit zorgt voor een gecontroleerde tractie van de onderarm en pols waardoor structuren, spieren en ligamenten, die betrokken zijn bij het in stand houden van de klachten (Carpaaltunnel syndroom), gaan ontspannen.
Dit is vergelijkbaar met de processen, die tijdens manuele tractie plaats vinden. Het voordeel boven manuele tractie is de herhaalbare, exactere dosering.
Door deze behandeling geeft het carpaalligament minder druk op de structuren in de carpaaltunnel en vermindert zo ook inklemmming van de nervus medianus. Dit is de zenuw, die afgeklemd wordt bij CTS.